Descrierea proiectului

Protecția mediului este o problemă universală.

Oamenii distrug mediul înconjurător fără să se gândească la viitor.

Dacă nu luăm măsuri de precauție, vor exista rezultate ireversibile. Animalele și plantele dispar. Nu avem o viață curată și sănătoasă. Nivelul oxigenului scade și apare încălzirea globală. Dezastrele naturale se generalizează. Apar secete și viața umană va dispărea. Prin urmare, trebuie luate măsuri de precauție, mai ales acum în această pandemie și trebuie să învățăm cum să ne salvăm mediul înconjurător.

Micile acțiuni și grija din partea fiecărui individ pot schimba radical impactul umanității asupra planetei noastre.

Prin urmare, elevii trebuie să fie educați pentru a contribui la salvarea planetei pentru generațiile viitoare. Participanții vor folosi, de asemenea, metodologia „învățării prin practică”, care este de lungă durată și mai integrată.

Așadar, educarea elevilor pentru a deveni persoane cu o mai bună cultură ecologică are o importanță crucială. Aceștia vor învăța despre schimbările climatice și provocările de mediu și vor practica activitățile celor trei R (reutilizare, reducere și reciclare) și alte lucrări pe care le vor împărtăși cu partenerii pe parcursul anului.

Obiectivele proiectului sunt de a le explica elevilor importanța utilizării activităților celor trei R și de a sensibiliza toate școlile partenere cu privire la mediu și la dezvoltarea durabilă. Împărtășirea ideilor ca ajutor și cooperare arputea face ca societatea noastră locală să avanseze pe calea unui punct de vedere mai prietenos din punct de vedere ecologic și, în plus, ne putem adapta reciproc ideile în educație. Putem crea și împărtăși o mulțime de elemente educaționale și putem utiliza competențele 21secolului XXI prin intermediul diferitelor tipuri de platforme online.

Acest proiect își propune să consolideze conștientizarea elevilor cu privire la mediu, folosind cei trei R pentru a salva mediul înconjurător.

Acest proiect este finanțat cu sprijinul Comisiei Europene.
Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.